Археологія і палеоетноботаніка - Пашкевич, Г.О. (Археологія, 2005)
У статті йдеться про необхідність тісної співпраці археологів із фахівцями досить молодої науки — палеоетноботаніки. Використання даних про викопні рештки рослин без контролю і консультацій із фахівцями призводить до прикрих помилок та знижує наукову цінність розробок. В статье поднят вопрос о необходимости тесного сотрудничества археологов со специалистами довольно молодой науки — палеоэтноботаники. Использование данных об ископаемых растениях без контроля и консультаций со специалистами приводит к досадным ошибкам, снижает научную ценность разработок. The article brings up the problem of necessary close cooperation between archaeologists and the specialists in rather a new science — paleoethnobotany. Application of data on fossil plants without supervision and advice of experts results in disappointing mistakes and degrades scientific value of their work.