Особенности анализа факторов, влияющих на изменение рентабельности основного капитала - Ступницкая, Т.М. (Економічні інновації, 2009)
У статті розглянуто показники ефективності основного капіталу. Запропоновано методичні рекомендації щодо розрахунку економічної рентабельності основного капіталу промислового підприємства з урахуванням чинників, що впливають на її зміни з метою оцінки ефективності використання основного капіталу. The indexes of efficiency of the fixed assets are considered in the article. Methodical recommendations are offered for the calculation of economic profitability of the fixed assets of industrial enterprise taking into account factors, influencing on its change with the purpose of estimation of efficiency of the use of the fixed assets.