Слово про Друга (до 60-річчя Мирона Ілліча Золотарьова) - Буйських, С.Б.; Буйських, A.B. (Археологія, 2005)
Зимового дня 29 грудня 2005 р. невблаганний Хронос відлічив шістдесяті роковини від дня народження Мирона Ілліча Золотарьова — визначного вітчизняного археолога, одного з наших провідних антикознавців, визнаного у СНД та далеко за його межами, талановитого вченого, непересічної особистості, глибоко гармонійної, інтелігентної, щирої і щедрої за натурою людини, рідкісного у своїй вірності й доброзичливості до товаришів та колег Друга.