Про актуальність вивчення давніх пам’яток України в контексті індоєвропейської проблематики - Телегін, Д.Я.; Конча, C.B. (Археологія, 2006)
У січні—лютому 2005 р. розпочав роботу науково-теоретичний семінар «Походження і давня
історія індоєвропейських народів», який об’єднав
фахівців із різних галузей науки і науковців-початківців. Семінар організовано за підтримки
Центру пам’яткознавства НАН України, Українського товариства охорони пам’яток історії і культури та Інституту археології НАН України.
Метою семінару є ознайомлення з історією та
сьогоденними проблемами індоєвропеїстики як
інтеграційної дисципліни, сприяння поширенню
сучасних наукових ідей і знань із найдавнішої
історії нашої держави, країн Європи та Азії серед усієї зацікавленої громадськості.