Міжнародна наукова конференція «Радомишль та його історія» - Вотякова, О.Л. (Археологія, 2006)
У 1956 р. на північній околиці м. Радомишль учні міської школи № 1, допомагаючи місцевому колгоспу, знайшли рештки кісток та кам’яних виробів. Завдяки втручанню вчителів сільськогосподарські роботи було припинено, а про знахідку було повідомлено в Інститут археології АН УРСР . Тоді І.Г. Шовкопляс обстежив це місцезнаходження та відкрив палеолітичну стоянку, на якій в 1957, 1959, 1963, 1964 та 1965 рр. проводилися археологічні дослідження. Результатом багаторічної праці вченого стало відкриття стоянки зі скупченнями кісток та виразною кам’яною індустрією. З нагоди 50-річчя відкриття цієї пам’ятки 3— 4 жовтня 2006 р. у м. Радомишль Житомирської обл. відбулася міжнародна наукова конференція «Радомишль та його історія».