П.П. Толочко (керівник авторського колективу), Д.Н. Козак, О.О. Моця, В.Ю. Мурзін, В.В. Отрощенко, С.П. Сегеда. Етнічна історія давньої України. — К., 2000. — 280 с. — 101 іл. - Каїра, С.С. (Археологія, 2001)
Рецензується колективна монографія, що підготовлена провідними науковцями ІА НАН України та присвячена висвітленню міжетнічних контактів, взаємозв’язків культурного й антропологічного характеру різних племен і народів, котрі впродовж багатьох тисячоліть та останніх 20 століть мешкали на території сучасної України.