Про деякі результати та перспективи дослідження черняхівського костюма - Гопкало, О.В. (Археологія, 2007)
Розглянуто кілька аспектів дослідження черняхівського костюма: історіографію проблеми, аналіз сучасного стану
досліджень та їх основні результати, визначення кола дискусійних положень та перспективних напрямів. В статье вкратце рассмотрена история изучения черняховского костюма, приведены данные о находках текстиля
из памятников культуры, затронуты вопросы реконструкции одежды черняховцев с привлечением результатов
исследований синхронных и диахронных групп памятников Восточной и Центральной Европы. The author views the history of study of the costume of Chernyakhivska culture, cites data on the finds of textiles
on the sites, raises the issue of reconstruction of the clothes of Chernyakhiv population, and also analyses the
results of research on synchronous and diachronic groups of monuments in Eastern and Central Europe.