До ювілею Світлани Іванівни Круц (Археологія, 2007)
Антропологія давнього населення України асоціюється у фахівців насамперед з іменем Світлани Іванівни Круц — відомої української дослідниці, яка вже майже півстоліття плідно працює у галузі історичної антропології. Без перебільшення можна стверджувати, що жодна серйозна наукова праця з історії давньої людності півдня Східної Європи не обходиться без посилання на висновки її досліджень.