До 80-річчя відкриття Другої конференції археологів СРСР - Тарасенко, І.Г. (Археологія, 2007)
У вересні цього року археологи відзначають ще
один ювілей — 80 років із дня відкриття Другої
археологічної конференції — важливої події в
історії української археології. Конференція тривала з 10 до 13 вересня 1927 р. у Севастополі,
й була присвячена не менш визначній події
— сторіччю від початку перших систематичних
розкопок М. Крузе 1827 р. у Херсонесі.