Мергелева гряда — нова археологічна сенсація? - Гершкович, Я.П.; Санжаров, С.М. (Археологія, 2007)
Археологічні розкопки завжди й усюди супроводжують чутки про сенсаційні відкриття, але з дивною закономірністю найкарколомніші з них згодом переходять до розряду звичайного курйозу.