Ювілейна конференція «Ранній залізний вік Євразії: до 100-річчя від дня народження О.І. Тереножкіна» - Скорий, С.А.; Полтавець, В.І.; Кропотов, В.В.; Павлова, С.Ф. (Археологія, 2007)
У 2007 р. виповнилося 100 років від дня народження видатного археолога, доктора історичних
наук, професора, заслуженого діяча науки, лауреата Державної премії УРСР , фундатора української школи археології раннього залізного віку
Олексія Івановича Тереножкіна (1907—1981).
Саме цій знаменній події у вітчизняній науці
було присвячено Міжнародну конференцію, підготовлену Інститутом археології НАН України
та Національним історико-культурним заповідником «Чигирин», що відбулася 16—19 травня
цього року в м. Чигирин Черкаської обл.