100 років з дня народження Г. Т. Ковпаненко (31.08.1923 — 24. 03.2013) (Археологія, 2023)
31 серпня 1923 р. у м. Нікополь у сім’ї заслужених учителів України народилась Галина Тихонівна Тітенко (Ковпаненко) — представниця першого покоління учнів О. І. Тереножкіна — фундатора школи скіфознавства в Україні.