Балагури Э. А. Население Верхнего Потисья в эпоху бронзы. Ужгород: УжНУ, 2001.— 392 с. - Черняков, І.Т. (Археологія, 2001)
Рецензується монографія, що представляє результати багаторічних наукових досліджень археологічних пам’яток доби бронзи Закарпаття та присвячена 70-річчю професора, доктора історичних наук, відомого дослідника археологічних пам’яток Закарпаття Б.А. Балагурі, які розпочаті ним ще у 60-х роках минулого століття.
Головна її особливість - вивчення не зовсім звичайного географічного регіону України і Європи. Верхнє Потисся — це район не тільки Українського Закарпаття, а й північно-західної частини Румунії, східної частини Угорщини та Словаччини. Він являє собою кут, утворений схилами Західних, Східних та Південних Карпат, з якого виходить долина з численними річками, що живлять одну з повноводніших лівобережних приток Дунаю Тису.