Міжнародна археологічна конференція «Другі Боспорські читання» - Зінько, В.М. (Археологія, 2001)
З 20 по 23 травня 2001 р. у м. Керч відбулися Другі Боспорські читання, присвячені 175-річчю Керченського музею старовини. Тема конференції «Боспор Киммерийский и Понт в период античности и средневековья». Читання було організовано Керченським центром археологічних досліджень, Кримським відділенням інституту сходознавства НАН України, Керченським державним історико-культурним заповідником і добродійним фондом «Деметра». У роботі конференції взяли участь понад 30 фахівців, що представляють академічні центри, музеї, історико- культурні заповідники, вищі навчальні заклади Керчі, Сімферополя, Миколаєва, Москви, Санкт-Петербурга, Нижнього Новгорода, Любліна, Будапешта.