Пам’яті Олександра Михайловича Мальованого (Археологія, 2001)
1 червня 2001 р, на 80-му році помер Олександр Михайлович Мальований, кандидат історичних наук, доцент Запорізького державного університету.
Більше тисячі студентів, серед яких нині є вчителі, політики і генерали, люди інших професій, пам’ятають свій перший екзамен. Екзамен О. М. Мальованому — Діду, як його називали останнім часом. Він підходив до екзаменів з вимогами, які все життя були його особистими принципами. У цьому полягала його сильна сторона, що виділяла його серед багатьох викладачів. У цьому була і його слабкість.