Згадуючи Софію Станіславівну Березанську (15.05.1924—02.05.2024) (Археологія, 2024)
2 травня 2024 р. відійшла у вічність легенда української археології, доктор історичних наук, лауреат Державної премії у галузі науки та техніки Софія Станіславівна Березанська. Їй так і не довелося зустріти сотий рік свого життя 15 травня. Вона була свідком, жертвою репресій, а потім активною учасницею відродження української археології після епохи Розстріляного Відродження та страхіть Другої світової війни.