Сучасні аспекти методології наукових досліджень у фінансовій сфері - Путінцев, А.В.; Мала, С.І. (Економічний вісник Донбасу, 2024)
У статті аналізуються теоретичні і практичні аспекти понять "метод" та "методологія" наукових досліджень у фінансовій сфері. У дослідженні проаналізовано загальні та спеціальні методи наукових досліджень, що широко застосовуються при побудові наукових теорій і концепцій у фінансовій науці та практиці. Вплив військового стану на розвиток науки та фінансової сфери економіки України є значним і має багато аспектів. У статті розглядається концепція методології системного підходу до наукових досліджень, що дозволяє комплексно вирішувати фінансові проблеми в умовах впливу контраверсійних факторів. The article analyzes the theoretical and practical aspects of the concepts of "method" and "methodology" of scientific research in the financial sphere. The study analyzed general and special methods of scientific research that are widely used in the construction of scientific theories and concepts in financial science and practice. The influence of the martial law on the development of science and the financial sphere of the economy of Ukraine is significant and has many aspects. The article examines the concept of the methodology of a systematic approach to scientific research, which allows comprehensively solving financial problems under the influence of controversial factors.