Тамгообразные знаки боспорских царей - Туаллагов, А.А. (Археологія, 2002)
В статье рассмотрены тамгообразные знаки сарматского происхождения, принадлежавшие боспорским царям. Статтю присвячено актуальному питанню розгляду тамгоподібних знаків кінця I тис. до н.е. Автор бере до уваги матеріали сарматського походження, які мають відношення до боспорських царів. Велика кількість археологічних матеріалів та етнографічних паралелей з приводу цього питання дає авторові підстави стверджувати про аланське походження цих знаків, як і деяких боспорських династів. The given article is dedicated to a detailed analysis of the actual problem of tamgo-like signs, which are dated to the end of the I millennium BC. The author pays special attention to the materials of Sarmatian origin, which must have referred to Bosporus tsars. The great number of archaeological materials and ethnographic data on this subject give grounds to the author to confirm the Alanian origin of tamgo-like signs, as well as of some Bosporus dynasts.