Ранньохристиянська знахідка на салтово-маяцькому поселенні Тепсень у Південно-Східному Криму - Майко, В.В. (Археологія, 2002)
У 2001 р. під час розкопок відомої середньовічної салтово-маяцької пам'ятки Криму на плато Тепсень біля Коктебелю було знайдено сердолікову вставку до персня ранньохристиянського періоду. Найцікавіше — це сюжет, зображений на ньому.
По центру вирізано хрест подовженої форми з перехрестям на кінцях та дві симетрично розташовані риби на сторонах хреста.
З'ясування причин появи цієї вставки на пам'ятці — тема окремого дослідження. Проте знахідка такої раритетної навіть для християнства VIII—IX ст. речі дає зайву змогу припустити важливість Тепсенської пам'ятки як релігійного православного центру. Це ще один аргумент на користь локалізації на цьому місці легендарного центру Фулльської єпархії.