До 70-річчя Валентини Іванівни Нєпріної (Археологія, 2002)
1 січня 2002 р. виповнилося 70 років дослідниці кам'яної доби України кандидату історичних наук В.І. Нєприпій.
Понад 30 років В.І. Нєпріна присвятила дослідженню первісної археології України, вела активну польову роботу, результатом якої є відкриття та введення в науковий обіг ряду нових пам'яток. У серії статей розробляла питання, пов'язані з проблематикою виникнення та розвитку рибальства на території України, житлобудівництвом епохи мезоліту--неоліту тощо. В.І. Нєпріна — людина, з якою її колеги спілкуються не тільки на офіційному науковому рівні. Для багатьох вона добрий порадник та духовний наставник. Зичимо їй доброго здоров'я та довгих років життя!