Освіта в умовах війни: ціннісно-смислові орієнтири перемоги України - Клепак, А. (Сiверянський літопис, 2023)
31 жовтня 2023 р. з ініціативи Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського спільно з Управлінням освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації відбулася всеукраїнська науково-практична конференція «Освіта в умовах війни: ціннісно-смислові орієнтири Перемоги України». Актуальність цього заходу стає особливо очевидною в умовах російської широкомасштабної збройної агресії проти України, оскільки для всіх нас дуже важливо мати спільні орієнтири в питаннях захисту територіальної цілісності, національної та громадянської ідентичності, мови, культури, мати сили не втратити сенс життя та жагу до навчання і виховання наступних поколінь.