На краю ойкумены. Греки и варвары на северном берегу Понта Эвксинского. Каталог выставки в Государственном историческом музее - Русяєва, А.С.; Стоянов, Р.В. (Археологія, 2002)
Рецензується каталог виставки археологічних матеріалів з фондів Державного історичного музею Росії (ДІМ), Державного музею Сходу і Краснодарського державного історико-археологічного заповідника під назвою "На краю ойкумены. Греки и варвары на северном берегу Понта Эвксинского". Каталог охоплює чимало оригінальних античних виробів, багато з яких вперше введено в науковий обіг. Музей містить колекції, наукове значення яких неоцінене. Тут знаходяться пам'ятки з о-ва Левке, Борисфена, Ольвії, Херсонеса Таврійського тощо. При цьому багато речей, а іноді і цілих колекцій зібрання практично невідомі і поки що залишаються неопублікованими.