Сучасні проблеми археології - Бунятян, К.П.; Пачкова, С.П. (Археологія, 2002)
26-28 березня 2002 р. в Інституті археології НАН України пройшла Міжнародна конференція, присвячена пам'яті визначного археолога XX ст. Володимира Федоровича Генінга (1924—1993). У конференції взяли участь 120 учених із багатьох наукових центрів, з якими Інститут археології HAH України підтримує постійні наукові зв'язки. Усього на пленарних та секційних засіданнях було зроблено 95 доповідей. Пленарні доповіді відбивали життєвий і творчий шлях В.Ф. Генінга (К.П. Бунятян), його внесок в археологію, особливо теоретичну (С.Ж. Пустовалов, Ю.В. Павленко), окреслювали панораму теоретичної археології (Ж.-К. Гарден), інформаційні технології в археології (Ф. Джінджан), проблеми культурогенезу (В.М. Массон).