Рецензія : На книжкову полицю краєзнавця // Прокопчук В.С., Гриценко А.П. Пам'яткоохоронна робота в закладах загальної середньої освіти: навчально-методичний посібник: 2-ге видання: доповнене. Суми, 2024. 136 с.: фото. - Телячий, Ю. (Сiверянський літопис, 2024)
Лейтмотивом книги є тривога за долю пам’яток історії та культури в умовах війни Росії проти України. На середину березня 2024 р. ЮНЕСКО підтвердила пошкодження або знищення в Україні від початку повномасштабного вторгнення 346 об’єктів історії та культури, у тому числі 127 релігійних об’єктів, 31 музею, 19 скульптурних пам’яток, 14 бібліотек та одного архіву. Найбільше в Донецькій (78), Харківській (55), Київській (38), Луганській (33) та Чернігівській (17) областях.