Пам'яті Світлани Григорівни Іваницької (1964–2024) - Демченко, Т.; Коваленко, О. (Сiверянський літопис, 2024)
Вранці 15 квітня 2024 р. до Чернігова прилетіла трагічна звістка: українська історична наука зазнала тяжкої втрати. У результаті автоаварії пішла з життя Світлана Григорівна Іваницька – доктор історичних наук, авторка декількох сотень наукових праць, що побачили світ в Україні та закордоном. Колеги, які її добре знали, підтримували постійні особисті контакти, були шоковані несправедливістю долі до талановитої, безмежно відданої улюбленій справі, ініціативної й працьовитої людини.