До 75-річчя Володимира Даниловича Барана (Археологія, 2002)
Видатному українському вченому — члену-кореспонденту НАН України, доктору історичних наук, професору, двічі лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки Володимиру Даниловичу Барану виповнилося 75 років. Численні заслуги та наукові регалії, як і солідний вік, не стають на перешкоді творчій завзятості, здійсненню нових творчих планів ювіляра: він готує до видання статті й монографії, проводить розкопки (зокрема у давньоруському місті Галич, де керує експедицією), виховує нову генерацію українських археологів. Тож побажаємо дорогому Володимиру Даниловичу міцного здоров’я, незгасаючого натхнення і здійснення усіх його задумів.