Інформація про роботу спеціалізованої вченої ради для захисту докторських дисертацій при Інституті археології НАН України за 1999—2001 рр. - Петрашенко, В.О. (Археологія, 2002)
На початку 2002 р, закінчився черговий термін дії спеціалізованої вченої ради інституту на проведення захистів докторських дисертацій за спеціальністю 07.00.04 — археологія (історичні науки). За 3 роки, що минули, спеціалізована вчена рада провела 37 засідань, на яких захищено 3 докторські дисертації і 20 кандидатських, відхилених ВАК України дисертацій немає. Тематика захищених робіт охоплює основні напрями сучасної археологічної науки в Україні від доби палеоліту до середньовіччя. Усі захищені дисертації є складовими бази джерел для написання фундаментальних праць з історії стародавнього світу, їх можна використовувати для підготовки підручників з історії первісного суспільства та народознавства, а також курсів лекцій зі спеціальності «Археологія» на історичних факультетах університетів України.
Стаття надає список дисертацій, захищених у спеціалізованій вченій раді при Інституті археології НАН України протягом 1999—2001 рр.