Із нових документів до історії Сіверщини ХVІІ–ХVІІІ ст. (частина 26) - Мицик, Ю.; Тарасенко, І. (Сiверянський літопис, 2024)
У публікації представлені документи гетьмана Богдана Хмельницького, чернігівських полковників Стеёфана Подобайла та Іоаникія Силича, прилуцького полковника Дмитра Горленка, кошового
отамана Запорозької Січі Костя Гордієнка та інших старшин, рукописні новини (авізи, вістові листи), які виконували функції газет, ділова документація тощо. The publication presents documents of Hetman Bohdan Khmelnytsky, Chernihiv colonels Stefan Podobaylo
and Ioanikiy Sylych, Pryluky colonel Dmytro Horlenko, Zaporizhzhia Sich ataman Kostyantyn Hordiienko
and other elders, handwritten news (avizas, news letters) that served as newspapers, business documents,
etc.