Про наших земляків - Воїнов, C. (Сiверянський літопис, 1996)
В цей час, коли майже повністю спорожніли полиці книжкових
крамниць, коли особливо відчувається дефіцит видань з історичної,
краєзнавчої та літературознавчої тематики, добрим подарунком шанувальникам
Чернігово-Сіверщини стала книжка шосткинського вчителя-
краєзнавця Віктора Терлецького «З берегів Шостки» (Літературні пошуки
і знахідки), що вийшла у сумському видавництві «Слобожанщина».
У книзі подані художньо-документальні нариси про відомих і маловідомих
земляків, діячів української культури та освіти — М. О.
Максимовича, М. В. Гербеля, К. Д. Ушинського, П. О. Куліша, Д. В.
Марковича, братів Рклицьких, Ф. С. Ладухіна та інших. Всі ці люди мають
найбезпосередніший стосунок до Чернігівщини.