Софія Русова в період державного відродження України (1917 — 1921 pp.) - Єрмак, В. (Сiверянський літопис, 1996)
В історії національно-державного відродження України 1917—1921
pp. помітною особистістю була Софія Русова — видатний педагог, просвітитель, літературознавець, перекладач, державний діяч.