Оптимізація логістичних бізнес-процесів з використанням цифрових технологій - Гриценко, С.І.; Котляр, І.А. (Вісник економічної науки України, 2024)
У статті поглиблено теоретико-методичні засади щодо оптимізації логістичних бізнес-процесів з використанням цифрових технологій як засобу досягнення конкурентних переваг. В представленому дослідженні акцентується увага на сучасних цифрових технологіях, таких як автоматизовані системи управління складом, системи управління транспортом, Інтернет речей, блокчейн та великі дані, що дозволяють компаніям значно покращити ефективність своїх логістичних операцій. Використання цих технологій сприяє зниженню витрат, підвищенню точності і швидкості постачання, а також покращенню обслуговування клієнтів. У статті поглиблено теоретико-методичні засади щодо оптимізації логістичних бізнес-процесів з використанням цифрових технологій як засобу досягнення конкурентних переваг. В представленому дослідженні акцентується увага на сучасних цифрових технологіях, таких як автоматизовані системи управління складом, системи управління транспортом, Інтернет речей, блокчейн та великі дані, що дозволяють компаніям значно покращити ефективність своїх логістичних операцій. Використання цих технологій сприяє зниженню витрат, підвищенню точності і швидкості постачання, а також покращенню обслуговування клієнтів.