Архітектурний вигляд древньоруського села Чернігово-Сіверської землі - Веремейчик, О.; Готун, І. (Сiверянський літопис, 1996)
Особливості досліджених в регіоні жител дозволяють зробити висновок про високий рівень розвитку такого соціально-економічного феномена, яким було південноруське село. Аналіз структурних елементів, масової забудови, зафіксованих під час археологічних досліджень, дозволяє говорити про загальне й особливе в архітектурному вигляді південнорусського села. Не менш інформативні в цьому відношенні й інші категорії будівель — ремісничі і промислові, господарські і побутові.