Оборонець святинь українського народу (Професор О.І. Повстенко - рятівник від знищення і дослідник стародавньої церковної архітектури та живопису столиці України) - Одарченко, П. (Народна творчість та етнографія, 1996)
15 січня 1996 року минуло 23 роки від дня смерті видатного українського вченого Олекси Івановича Повстенка, дійсного члена Української Вільної Академії Наук у США і Наукового Товариства ім. Шевченка.