Повернення Гетьмана - Лузіна, Н. (Сiверянський літопис, 1996)
Нарис спогадів останнього гетьмана України, що пропонується читачеві, дає можливість відчути внутрішній світ цієї людини, побачити й зрозуміти світогляд Скоропадського, його оцінку подій, які переживала українська земля у важкі роки революції і в епіцентрі яких певний час він перебував (автор охоплює період з 1917 по 1918 pp.).