Обережно — «Слово о полку Ігоревім»! - Воїнов, С. (Сiверянський літопис, 1997)
Кожне слово з «Слова о полку Ігоревім» несе на собі подвійне, потрійне (і навіть більше) смислове навантаження. І це, разом з його поезією, нерозгаданими таємницями, любов’ю до людини, причаровує читача, а іноді приводить до появи найнеймовірніших домислів, які не дають ніякої користі, а лише збіднюють всі найкращі якості стародавньої поеми, знецінюють її. Тож порадимо всім, хто хоче краще пізнати «Слово», частіше звертатись до давньоруського тексту, читати і перечитувати його. І він устами Великого Майстра допоможе не лише пізнати світ наших предків, але й розкрити чимало таємниць. І давайте обережніше ставитись до «Слова» — нашої літературної перлини, нашої національної гордості.