Деякі питання генеалогії козацько-старшинських родин Чернігівського полку - Кривошея, B. (Сiверянський літопис, 1997)
Мета публікації — привернути увагу істориків до генеалогії старшинських родин, з’ясувати не стільки в повному обсязі проблему їх родоводів, скільки виявити напрямки, стан і перспективи можливих досліджень. При цьому автор прагне розкрити персональний склад урядників (полковники, полкова старшина, сотники), на основі публікації поминальних рядів із синодиків, в першу чергу, Межигірського, Київського Михайлівського Золотоверхого, Київського Миколаївського Пустинного, Любецького Антонієвого монастирів, розкрити рівень наших генеалогічних знань відносно того чи іншого роду.