Всеукраїнський Гоголівський науково-методичний центр - Гранатович, Л. (Сiверянський літопис, 1997)
У вересні 1995 року Ніжинський державний педагогічний інститут ім. М. В. Гоголя відсвяткував 175-ту річницю заснування вищої школи в Ніжині.
У ці ж ювілейні дні відбулася ще одна непересічна подія — репрезентація Всеукраїнського Гоголівського науково-методичного центру,
відкритого на базі Фундаментальної бібліотеки інституту в старовинному приміщенні по вулиці Гоголя.