Листи Б. Грінченка - Населевець, Н. (Сiверянський літопис, 1997)
У фондах Чернігівського історичного музею, в архіві відомого чернігівського громадського діяча Іллі Людвиговича Шрага зберігаються листи Бориса Дмитровича Грінченка до відомих українських діячів за час від 1899 до 1901 pp. Вони становлять значну наукову цінність. Листи проливають світло на творчість письменника, його громадську роботу. У них Б. Грінченко досить часто розповідав про складнощі літературної праці та про неймовірні труднощі, які створювала царська цензура на шляху видання творів українською мовою. Листи належать до чернігівського періоду життя Б. Д. Грінченка.