Митець із села Золотоношки - Марченко, Т. (Народна творчість та етнографія, 1997)
Іван Лисенко — народний художник, колекціонер. Близько двохсот живописних полотен, унікальна колекція картин художників, багата етнографічна збірка — з таким доробком прийшов майстер до свого 75-ліття.
Про майстра відзнято два документальні фільми: "Золотоношківські вечорниці" та "Сяйво фарб Івана Лисенка". Його творчість відзначена багатьма грамотами, а також премією імені Катерини Білокур.