«Збирання» культурної спадщини наших земляків - Андрійчук, Т. (Сiверянський літопис, 1997)
Нині, коли українська громадськість стоїть перед проблемою самопізнання,
увага до культурологічних краєзнавчих матеріалів, «збирання» своєї розпорошеної по різних краях та часах творчої спадщини,
є, безперечно, на часі.
Цьому чудово прислужиться нарис доцента Чернігівського педінституту, кандидата історичних наук Тамари Павлівни Демченко «Розвиток
культури на Чернігівщині (XIX — поч. XX ст.)». Він вийшов у
серії «Нариси з історії Чернігівщини від найдавніших часів до наших
днів», що видається під егідою Чернігівського обласного інституту підвищення
кваліфікації та перепідготовки працівників освіти.