Павло Охріменко (Некролог) - Вертій, О. (Народна творчість та етнографія, 1998)
7 грудня 1997 року на 79-му році життя завершив свій земний шлях відомий український фольклорист та літературознавець, доктор філологічних наук, професор Павло Павлович Охріменко. Близько 60-ти років плідно працював учений на ниві філологічної науки. За цей час він написав цілий ряд монографій, підручників та посібників, численні статті, які побачили світ не лише в Україні, а й у різних видавництвах та друкованих органах Білорусії, Росії, Молдови та інших країн.
Світла пам'ять про Павла Петровича назавжди збережеться в серцях тих, хто жив і працював поруч з ним, його друзів, знайомих, вихованців.