Плідна конференція - Ростовська, О. (Сiверянський літопис, 1997)
14—15 липня 1997 р. в м. Ніжині на базі історико-філологічного
факультету державного педагогічного інституту ім. М. В. Гоголя відбулася міжнародна наукова конференція «Східні слов’яни. Мова. Історія.
Культура» (за матеріалами пам’яток писемності східнослов’янськими мовами
XI—XVIII ст.). Організаторами конференції виступили Інститут
мовознавства ім. О. О. Потебні НАНУ та Ніжинський педагогічний інститут.