Сторінки життєпису Костянтина Ушинського. (До 175-річчя від дня народження) - Терлецький, B. (Сiверянський літопис, 1998)
Минуло вже 175 років від дня народження К. Д. Ушинського. Цей
час не віддалив від нас великого педагога, а, навпаки, наблизив. Прибічник
і борець за національні (і по суті, і за мовою навчання) освіту і
виховання є нашим сучасником. І в сьогоденні він вказує ясний, прямий
шлях розвитку нашої школи, а отже, врешті-решт і всього суспільства.