Перша спроба життєпису І. С. Абрамова - Кирієвський, В. (Сiверянський літопис, 1998)
«Дослідник з Воронежа» — таку назву має нова книжка вже добре
відомого широкому загалу читачів краєзнавця з міста Шостки на
Сумщині Віктора Володимировича Терлецького. Це є, по суті, перша
спроба складання життєпису невтомного фольклориста і етнографа, археолога
і краєзнавця І. С. Абрамова (1874—1960).