Дотримуючись принципу історизму - Сапон, B. (Сiверянський літопис, 1998)
Хорошу справу започаткував Чернігівський інститут підвищення
кваліфікації та перепідготовки вчителів, випускаючи спільно з облуправлінням
освіти та Чернігівським Державним педуніверситетом серію
видань під загальною назвою «Нариси з історії Чернігівщини від найдавніших
часів до наших днів». Необхідність такого видання викликана
передовсім включенням до шкільної програми окремих тем з історії
рідного краю.