Дерев'яна скульптура «Христос в темниці» - Лепьошкіна, О. (Сiверянський літопис, 1998)
Різьблена дерев’яна скульптура «Христос в темниці» (знаходиться
в експозиції Путивльського краєзнавчого музею — філіалу державного
історико-культурного заповідника м. Путивля) — один з найцікавіших
образів народної дерев’яної скульптури XVIII століття, що збереглася
в єдиному екземплярі, на Сумщині.