Із фольклористичних праць Василя Скрипки - Шумада, Н. (Народна творчість та етнографія, 1998)
20 вересня 1997 р. пішов з життя Василь Микитович Скрипка. Скільки творчих задумів не реалізовано, скільки наукових розвідок, що пройшли різні етапи підготовки, не побачили друку...
Саме під впливом Василя Микитовича ряд студентів твердо стали на фольклористичну стежку. Мав неабиякий хист до літературної творчості, виношуючи плани масштабних етнічних оповідей про свою добу і рідний край. Не судилося...