Подарунок краєзнавцям - Постернак, А. (Сiверянський літопис, 1998)
Нарешті ми маємо змогу довідатися, що пов’язує нашого земляка Миколу Даниловича Білозерського, поміщика з Борзенського повіту Чернігівської губернії, двоюрідного брата Ганни Барвінок, з відомим літературним діячем, людиною, котра творила історію XIX століття, Пантелеймоном Кулішем (до речі, уродженця Глухівського повіту Чернігівської губернії, нині Шосткинського району Сумської області). А дізнаємось про це завдяки книзі, що видана Львівським відділенням Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України. Куліш П. О. Листи до М. Д. Білозерського / — Нью-Йорк — Львів; 1997. — 224 с.).