Реформатор - Реброва, Н. (Сiверянський літопис, 1998)
Останній гетьман України — Кирило Розумовський. Його життя,
діяльність, уподобання в усі часи викликали живий інтерес. Історики по-різному оцінювали його кроки як політичного діяча України. Але всі залишалися спільні в єдиному — «Він палко любив свою Батьківщину»,
— як пише Орест Субтельний. Особливий інтерес до цієї історичної постаті
виникає сьогодні, коли перед нами відкрився важкий, тернистий
і довгий шлях до суверенності нашої України. «Славу примножувати
справами» — недарма ці слова нам, нащадкам, у науку накреслив на
своєму гербі Кирило Розумовський.