Ідея толерантності в етиці Г. С. Сковороди - Пісоцький, В. (Сiверянський літопис, 1999)
Досліджуючи історію становлення і розвитку ідеї толерантності, ми не могли проминути питання про те, як позначилась новоєвропейська боротьба за толерантність на розвитку філософсько-етичної думки України. Питання це надзвичайно широке і багатоаспектне. Поки що обмежимось розглядом ідей, які мають безпосереднє відношення до толерантності, в етиці і філософії Г. С. Сковороди (1722—1794).